Olanda se închide între orele 17.00 și 5.00, după ce a atins 22.000 de cazuri noi pe zi

Olanda se va închide practic între orele 17:00 și 5:00, timp de cel puțin trei săptămâni, începând de duminică. Cabinetul se luptă să reducă răspândirea coronavirusului, după ce numărul de infectări a ajuns la aproximativ 22.000 de cazuri noi pe zi, informează Dutch News.

Premierul Mark Rutte (foto) a declarat la conferința de presă de vineri seară că, în urmă cu un an, el și consilierii guvernamentali în sănătate credeau că pandemia va fi sub control până în vară.

„Realitatea este alta”, a spus Rutte. „Și sunt sigur că evaluările ulterioare vor arăta că au existat greșeli”. În special, Rutte a spus că s-a învinuit pentru că nu a reușit să convingă oamenii să urmeze regulile de bază. „Mai puțin de 50% dintre oameni fac acum un test dacă au simptome”, a spus el. „Îmi asum responsabilitatea pentru asta. Ar trebui să o facem mai bine. În condițiile în care internările în spitale continuă să crească – acum există 528 de pacienți cu coronavirus într-o secție de terapie intensivă – trebuie luate măsuri pentru a reduce contactele dintre oameni cu cel puțin 20%, a spus Rutte.

„Toate regulile actuale rămân în vigoare, iar de duminică, între orele 17:00 și 5:00, în principiu, Țările de Jos sunt închise”, a spus Rutte.

„Aceasta înseamnă evenimente, concerte, teatre, cafenele, baruri, muzee, săli de sport și cluburi sportive, cu câteva excepții.” Magazinele și serviciile esențiale, cum ar fi farmaciile, se pot deschide până la ora 20:00, iar restaurantele și snack-urile pot oferi un serviciu la pachet.

Distanțare socială

În plus, distanțarea socială și măștile sunt reintroduse în toate locurile în care sunt necesare permise de coronavirus, în prezent. De fapt, aceasta înseamnă că va fi redusă la o treime capacitatea de primire. De asemenea, magazinele trebuie să fie limitate la un client la cinci metri pătrați. De asemenea, vor avea loc discuții cu liderii bisericii cu „cererea urgentă” de a respecta regulile urmate de restul societății, a spus Rutte.

În plus, este și mai important ca oamenii să-și restricționeze călătoriile prin țară și să lucreze acasă cât mai mult posibil, a spus Rutte. Vizitele ar trebui, de asemenea, limitate la cel mult patru persoane cu vârsta de peste 13 ani și o gospodărie odată.

De asemenea, el a îndemnat oamenii să facă un autotest înainte de a ieși din casă.

Școlile vor rămâne deschise din cauza importanței pentru copii, dar copiii din școlile primare și mai sus ar trebui să poarte mască atunci când se deplasează între locații.

În plus, „le rog tuturor să limiteze contactele dintre copii și cei de peste 70 de ani”, a spus premierul.

„Luați iPad-ul și efectuați un apel video sau folosiți telefonul de modă veche”.

Rutte a făcut apel, de asemenea, ca oamenii să aibă grijă de potențialele victime ale violenței domestice și de copiii care nu sunt în siguranță acasă, precum și să-și facă timp pentru a verifica persoanele singure pentru a se asigura că sunt bine. ”Trebuie să avem grijă unul de celălalt”, a spus Rutte.

Dozele ”booster”

Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a spus că speră că foștii angajați din domeniul sănătății, asistenți medicali stagiari și medici și alții vor veni să se ajute să se asigure că campania de vaccinare cu doza booster se realizează rapid.

Aproximativ 750 de soldați au fost deja alocați proiectului. Săptămâna viitoare, a spus el, speră să poată oferi o cronologie revizuită pentru programul de vaccinare cu doza booster. Cei peste 80 de ani sunt abia acum înscriși pentru o șansă suplimentară, iar guvernul a fost criticat pentru că nu a acționat suficient de repede. Noile măsuri vor fi aplicate inițial timp de trei săptămâni, iar următoarea conferință de presă va avea loc pe 14 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here