Funeraliile Reginei: Principalele momente din următoarele 10 zile

Sursa: Wikipedia

<< De la momentul anunțului oficial până la funeraliile de stat pentru Regină, iată numărătoarea inversă detaliată a evenimentelor >>, notează The Guardian.

<< Anunțul oficial de la Palatul Buckingham va fi fost precedat de o „cascadă de apeluri”, prim-ministrul fiind informat personal de secretarul privat al Reginei, iar vestea este transmisă secretarului cabinetului și biroului consiliului privat, care coordonează activitatea guvernamentală în numele monarhului. Abia atunci va fi făcută publicului „notificarea oficială”.

Steagurile din reședințele regale, Whitehall și alte clădiri guvernamentale au fost coborâte în bernă, site-ul familiei regale fiind schimbat într-o pagină neagră cu o scurtă declarație care anunță moartea Reginei. Site-urile web guvernamentale s-au schimbat, de asemenea, pentru a afișa un banner negru.

Premierul a fost primul membru al guvernului care a făcut o declarație.

La Palatul Buckingham, tradiția este de a fixa pe zăbrele anunțul oficial al morții. Westminster Abbey și Catedrala St Paul vor bate clopotele la o oră anume stabilită după moartea monarhului.

În prima zi de doliu, sunt așteptate salve ceremoniale de arme la Hyde Park și la Tower Hill și este așteptat un minut de reculegere național.

Regele Charles este de așteptat să-și țină prima audiență cu prim-ministrul. De asemenea, se întâlnește cu Earl Marshal pentru a semna oficial planurile complete de înmormântare, înmormântarea organizată de stat fiind așteptată să aibă loc în 10 zile. Charles se va adresa națiunii și Commonwealth, în cursul acestei săptămâni.

Consiliul de Accesiune, care include figuri guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se întrunește sâmbătă, la Palatul St. James, pentru proclamarea principală a noului rege, care este citită în public de pe balconul Palatului St James.

O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London. Noul rege va avea audiențe cu prim-ministrul și cabinetul, liderul opoziției, arhiepiscopul de Canterbury și decanul de Westminster.

În parlament vor fi aduse omagii. Steagurile rămân 24 de ore la catarg plin pentru Consiliul de Accesiun apoi revin la jumătate de catarg până a doua zi după înmormântare.

Sicriul este de așteptat să plece de la Balmoral pentru a fi dus pe ultimul drum la Palatul Holyroodhouse. Vor fi proclamații în națiunile delegate, la Edinburgh, Cardiff și Belfast, iar omagiile din parlament vor continua probabil.

Va avea loc o procesiune ceremonială de la Holyrood, de-a lungul Royal Mile, până la Catedrala St. Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale. După acea slujbă, Catedrala St. Giles va fi deschisă publicului timp de 24 de ore pentru o perioadă de priveghi, deoarece acasta va avea loc la Londra.

Se așteaptă ca sicriul să fie transportat cu avionul la Londra.

Regele Charles va vizita Irlanda de Nord, unde urmează să primească un mesaj de condoleanțe, la Castelul Hillsborough, și va participa la Catedrala Sf. Ana din Belfast la o slujbă de rugăciune și reflecție asupra vieții Reginei Elisabeta a II-a.

Vor fi repetiții pentru procesiunea sicriului regretatei Regine de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Sicriul este de așteptat să ajungă la Palatul Buckingham cu câteva ore înainte de marele ceremonial planificat la Londra.

În primul mare eveniment ceremonial care precedă înmormântarea, sicriul Reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall pentru priveghi, timp de cinci zile. Este de așteptat ca sicriul să fie purtat pe un afet de tun. La sosire, va fi o slujbă scurtă.

Priveghiul reprezintă o ocazie pentru public de a-și aduce omagiul. Sicriul va fi montat pe un catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschisă publicului 23 de ore pe zi.

Regele Charles va călători în Țara Galilor pentru a participa la o slujbă la Catedrala Llandaff din Cardiff, apoi va vizita Senedd-ul galez și va primi un mesaj de condoleanțe. El va avea o audiență cu prim-ministrul galez. Apoi încep să sosească la Londra detașamentele Commonwealth.

În ajunul înmormântării, Charles va întâmpina familiile regale străine prezente.

Înmormântarea de stat va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi adus de la Westminster Hall la catedrală, într-o procesiune. Vor fi două minute de reculegere în toată țara. După slujba de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoți sicriul la Hyde Park, unde va fi transferat de pe afetul de tun pe carul funerar de stat și va călători la Windsor. După o procesiune prin Windsor, va avea loc o slujbă de înhumare la St George’s Chapel, Castelul Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în ​​cripta regală. >>

Asemănările remarcabile dintre Regina Elisabeta și Alex Ferguson. Doi inovatori dispuși să ia decizii dificile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here