Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că fotografia în care apare alături de copiii și de soțul său, primarul Florentin Pandele, într-o clasă, în prima zi de școală, nu este făcută, de fapt, la deschiderea anului școlar, așa cum recunoștea, luni, ci într-o seară în care au fost verificate pregătirile pentru prima zi de școală.

Edilul nu explică însă de ce după dezvăluirile din mass-media a șters fotografia de pe Facebook și nici de ce precizările ei de marți sunt în contradicție cu cele făcute tot de ea, cu o zi înainte, scrie ziare.com.

Cum s-au desfășurat evenimentele

Luni, 14 septembrie

Primarul general Gabriela Firea a publicat, luni, 14 septembrie, în prima zi de școală, o serie de fotografii pe pagina sa de Facebook, în care apare alături de soțul ei, Florentin Pandele, și de cei doi copii, într-o sală de clasă.

Fotografiile publicate de Firea au stârnit un val de reacții negative pe contul său de Facebook, mai mulți părinți criticând faptul că primarul general a încălcat un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, prin care părinților li se interzice să intre în școală, alături de elevi, ca măsură de diminuare a efectelor provocate de pandemia de COVID-19. În urma acestor reacții negative, Gabriela Firea a șters de pe Facebook poza în care apărea, alături de familie, în sala de clasă.

Luni seară, într-o precizare transmisă pentru Ziare.com, Inspectoratul de Poliție Ilfov a subliniat că a demarat verificări, după apariția în spațiul public a pozelor în care primarii Gabriela Firea și Florentin Pandele, alături de copiii lor, apar în sala de clasă.


*Marți, 15 septembrie

După ce scandalul privind fotografia din școală a luat amploare, Gabriela Firea a revenit marți, 15 septembrie, cu o nouă declarație, tot pe pagina sa de Facebook, în care își contrazice propriile precizări făcute doar cu o zi înainte. De data aceasta, primarul Bucureștiului neagă tot ce a spus luni și susține că s-a înțeles greșit și că nu a intrat, în prima zi de școală, în sala de clasă.

„Sa vina Politia sa ne ancheteze! Dar sa vina repede! Ca vad ca la faza asta a ajuns campania in Bucuresti! Tacere mormantala pentru dovada certa ca deputatul Dan Nicusor a facut trafic de influenta pentru un interlop, in mod repetat, care si-a construit ilegal restaurant cu casa in el, intr-un parc.

Totul despre mine si sotul meu, care am facut in cateva secunde o poza intr-o clasa, cu o zi inainte de inceperea scolii. Detalii, mai jos.

Nicusor Dan a si recunoscut ca s-a intalnit personal cu Mitrache zis Caine si sotia sa, si ca il sustine fatis sa ramana in cladirea imensa construita ilegal pe spatiu verde!
Cu siguranta contra cost!

Asa cum ne-a obisnuit sa apara in declaratia lui de avere „donatii” din partea unor oameni de afaceri din imobiliare.
Dar nu, nu este de interes pentru nicio institutie si nici pentru presa platita gras de guvern si PNL!
Eu sunt de maxim interes! Actiune cu celeritate! Si comunicare rapida!

Factual: in seara de 13 sept, INAINTE de inceperea scolilor, am mers cu sotul meu sa verificam pregatirile sanitare pentru luni dimineata, fiecare in scolile din orasul in care este primar.

La ora 19,30 ne-am oprit la o scoala pentru a intra in direct la Romania Tv. Avem si MARTORI: echipa RTV, angajati ai scolii, paznici.

Au intrat si copiii cu noi. Am facut o fotografie in 10 secunde. Am postat a doua zi dimineata o incurajare si un mesaj pentru copii, profesori si parinti, avand ca ilustratie fotografiile facute SEARA.

Totul a fost dezinfectat. Luni, 14 sept, NU am intrat in clase!
Copiii aveau luni o programare la doctor si am fost foarte dimineata, inainte de a veni ceilalti copii si parinti, doar pentru manuale. NU AM MAI INTRAT IN CLASE! Am si explicat situatia ieri, cui m-a intrebat. Dar s-a inteles ce s-a vrut… nu adevarul! Eu zic sa vina mai repede Politia, sa ne retina! Sa-i ia la intrebari si pe copii! Dar urgent!

N-aveti treaba cu Nicusor! Ascuns fiind in debutul pandemiei, facea trafic de influenta prin tele-munca! Punea presiune pe functionari din primarie, pentru prietenul lui, interlopul Mitrache zis Caine, cunoscut ca proxenet si dealer de droguri. Si constructor ilegal de casa si restaurant in parc! Un fleac! O nimica toata! Hai cu poza! Tare, tare! Hai si cu arestare!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here