Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general, Gabriela Firea, a postat marți pe pagina de Facebook propriul bilanț, după 4 ani de la depunerea jurământului. În ceea ce privește comparația cu Voluntari, Firea spune că ceea ce s-a întâmplat în localitate în ultimii ”20 de ani este o mândrie națională”.

În ceea ce privește comparația cu orașul Voluntari, unde primar este soțul ei, Gabriela Firea spune că soțul ei Florentin Costel Pandele este un exemplu de bun gospodar, iar ce s-a întâmplat în Voluntari este o mândrie națională.
Se aruncă cu noroi în mine că sunt soția primarului din Voluntari. Ce s-a făcut în ultimii 20 de ani în Voluntari este o mândrie națională. O comună din care nimeni nu mai ieșea din casă atunci când ploua, a devenit un oraș modern, european, cu școli căutate de majoritatea elevilor din județul Ilfov, cu un spital ridicat când guvernarea PNL-PDL închidea spitale, cu transport public și toate facilitățile urbane. Soțul meu este un exemplu de bun gospodar și nu îmi este rușine cu el. Eu mă întreb cum mă mai suportă”, a mai spus Firea.

Contracandidatul ei, Nicusor Dan, a susținut miercuri o conferință de presă la confluența dintre București și Voluntari pentru că, „așa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul CJ Teleorman, așa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureștiul pe modelul Primăriei Voluntari”, condusă de soțul ei, Florentin Pândele.

Potrivit lui Nicusor Dan, cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care „au înghițit bani cat centura Bucureștiului” și în care au fost angajați „pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid”.„S-au făcut mii de angajări în companiile municipale, în administrațiile publice din Capitală, nimeni nu e în stare să spună un singur specialist, un om respectat în disciplina lui, lider în domeniul lui, un universitar sau un om din mediul de business care să fi fost adus de Gabriela Firea fie în companii, fie în administrațiile din subordinea Primăriei”, a spus Nicusor Dan.

În opinia sa, Gabriela Firea nu are nicio legătură cu Bucureștiul.

„‘Cui nu-i place să plece din București’. Asta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureștiului l-a adresat bucureștenilor. Eu cred că e mai simplu să plece primarul din București. Oricum, nu a venit în București decât în vizită, nu a locuit o singură zi în București, nu a stat în trafic, pentru că primarul când vine e acompaniat de Politia Locală, care-i deschide intersecțiile (…), nu are nicio legătură cu acest oraș”, a mai declarat Nicusor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here