Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capialei, Gabriela Firea, a criticat decizia ministrului sănătății de a-l înlocui pe medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș, de la conducerea comisiei anti-COVID-19 din Ministerul Sănătății.

Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne răfuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planeta?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente. Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a cetatenilor, unde e vina? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale”, a continuat Firea.

Ea a adăuga că „ar fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit”.

Firea și Streinu Cercel anunțau, la sfârșitul lunii martie, un plan de testare a bucureștenilor. Acordul semnat cu Institutul Matei Balș prevedea testarea unui eșantion 10.500 de bucureșteni cu teste rapide cumpărate de Primăria Capitalei sau primăriile de sector.

După ce a anunțat proiecul de testare în masă a bucureștenilor, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Planul a fost criticat de premierul Ludovic Orban și nu are avizul Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here