Ger siberian peste România: La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 29 grade Celsius

Mercurul termometrelor de la staţie meteo din oraşul Întorsura Buzăului a coborât vineri dimineaţă până la minus 29 de grade Celsius, informează Agerpres.

Aceasta este cea de-a doua zi extrem de geroasă, după ce joi dimineaţă la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon hibernal.

Meteorologul de serviciu a declarat pentru sursa citată că minima a fost înregistrată în jurul orei 07,00, iar prognoza meteo indică faptul că urmează încă o noapte geroasă.

Întorsura Buzăului, unul dintre polii frigului din România, mai este supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Localnicii spun, însă, că au avut o iarnă blândă în comparaţie cu alţi ani. Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here