Ghidul restricțiilor de vacanță în Europa. Aici poți verifica tot ce trebuie să știi despre fiecare țară în parte când îți planifici concediul

Comisia Europeană a lansat o platformă web intitulată „Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi a turismului în întreaga Europă.

„Uniunea Europeană și toate statele membre planifică o redeschidere în siguranță a Europei. În timp ce protejarea sănătății publice rămâne prioritatea noastră, dorim ca toată lumea să se bucure de vacanța lor, să se reîntâlnească cu familia și prietenii și să poată călători în orice scop. Acest instrument interactiv vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a vă planifica cu încredere călătoriile și vacanțele europene, în timp ce rămâneți sănătos și în siguranță. Informațiile sunt frecvent actualizate și disponibile în 24 de limbi pentru confortul dvs”, se arată în descrierea platformei.

În Bulgaria, o destinație turistică intens frecventată de români, nu există limitări pentru turiștii provenind din Austria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, plus Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Monaco, San Marino și Vatican.

În schimb, turiștii care provin din Belgia, Portugalia și Suedia, precum și din Regatul Unit, sunt supuși la 14 zile de carantină. Turiștii care nu sunt supuși carantinei trebuie să depună la inspectorii sanitari de la frontieră o declarație privind observarea măsurilor antiepidemice ale Ministerului Sănătății și recunoașterea riscurilor de COVID-19.

Situația în Grecia, o altă destinație preferată de români, arată în felul următor: „Toți vizitatorii proveniți din statele membre ale UE/SEE care se află pe lista zonelor afectate de AESA sau din Italia, Spania, Olanda sau Suedia sunt supuși unor teste la sosirea pe aeroportul din Atena până la 30 iunie. Este necesară o ședere peste noapte. În cazul în care testul este negativ, vizitatorul este liber să se deplaseze la destinația lor finală. Dacă testul este pozitiv, vizitatorul este pus în carantină sub supraveghere timp de 14 zile. Toți vizitatorii care sosesc în aeroportul din Salonic până în 30 iunie sunt testați la sosire. Toți vizitatorii din aer, uscat sau maritim sunt supuși unor teste aleatorii la sosire.”

Verificați aici destinația dorită: Re-open EU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here