Termocentrala Mintia, oprită. Protest la Mina Lupeni. O sută de mineri s-au blocat în subteran

Sursa: News.ro

Termocentrala Mintia şi-a oprit activitatea din cauza lipsei de cărbune, în timp ce minerii din Valea Jiului protestează în curtea Minei Lupeni unde îşi cer drepturile salariale restante şi îi susţin pe ortacii care s-au blocat în subteran, transmite News.ro.

”Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită. Guvernul trebuie să vină mâine cu soluţii sau să plece acasă”, a transmis Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara. Şi Complexul Energetic Hunedoara, sucursala Electrocentrale Deva – Termocentrala Mintia, a transmis un comunicat de presă, vineri, în care anunţă oprirea furnizării agentului termic.

”Conducerea Complexului Energetic Hunedoara anunţă că din cauza disfuncţionalităţilor apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de astăzi 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva, urmând ca activitatea Termocentralei Mintia să fie reluată în momentul reînceperii activităţii de extracţie a cărbunelui în Valea Jiului. Ne cerem scuze locuitorilor oraşului Deva pentru disconfortul creat”, transmite CEH. 

Sute de mineri din Valea Jiului s-au adunat în curtea Minei Lupeni unde aproximativ o sută de mineri sunt blocaţi în subteran. Ortacii de la alte mine din zonă au venit să îi susţină pe cei din subteran.  

Vineri, o delegaţie formată din liderii Sindicatului Muntele din Valea Jiului se întâlneşte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu pentru a-i prezenta situaţia cu care se confruntă minerii.  

Sindicaliştii vor prezenta ministrului o listă de revendicari în care minerii cer demisia conducerii CEH, achitarea salariilor în două tranşe  în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni. De asemenea ortacii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here