Giulgiul din Torino, despre care creștinii cred că este pânza în care a fost înmormântat Isus, va fi expus virtual sâmbătă, un spectacol menit să ajute credincioșii din întreaga lume să se roage pentru a pune capăt pandemiei coronavirusului, relatează Reuters.

Arhiepiscopul de Torino, Cesare Nosiglia, a făcut anunțul sâmbătă seară, spunând că a primit „mii și mii” de cereri pentru a expune giulgiul acum, relatează Mediafax.

Acesta va fi expus pe 11 aprilie, în sâmbătă sfânta. Nosiglia se va ruga, iar evenimentul va fi transmis în online și va fi televizat.

Giulgiul este depozitat într-un seif cu climat controlat din catedrala orașului și este prezentat public rar, din cauza stării sale. Giulgiul a fost expus ultima dată foarte pe puțîn timp în 2018, pentru un grup de tineri. Câteva milioane de oameni l-au văzut în 2015, ultima expunere importantă.

Peste 1.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Piedmont, regiunea cu capitală la Torino. Piedmontul se învecinează cu Lombardia, cea mai afectată regiune. Peste 15.500 de persoane au murit în toată țară.

Biserica Catolică nu s-a pronunțat oficial în privința giulgiului, care prezintă imaginea inversată, că un negativ fotografic, a unui bărbat cu rănile unei răstigniri. Imaginea arată spatele și față unui bărbat cu barbă, cu brațele încrucișate pe piept.

Scepticii spun că este un fals executat în evul mediu, fiind datat cu carbon că provenind din perioada dintre 1260 și 1390. Dar unii au contestat exactitatea măsurătorii, spunând că stofă a fost coruptă de un incendiu și de tentativele de restaurare din secolul al XVI-lea.

Giulgiul va fi afișat sâmbătă fără public. Nosiglia a spus că se va ruga începând cu ora 17:00 (1500 GMT) și i-a invitat pe credincioși să i se alăture de acasă.

Această va fi cel mai important eveniment susținut de Biserica Catolică în perioada pandemiei.

Luna trecută, Papa Francisc a ținut o slujba de rugăciune în piață goală a Sfântului Petru, îndemnând lumea să vadă criză că pe un test de solidaritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here