Celebra activistă Greta Thunberg, care susține că militează pentru sănătatea Pământului, afirmă că oamenii ar trebui să trateze criza ecologică cu aceeași atenție cu care au tratat-o și pe ceea a coronavirusului. Într-un interviu acordat BBC, juna activistă spune că, în cadrul sistemelor politice și economice pe care le avem acum, nu pot fi rezolvate criza ecologică și cea climatică.

Adolescenta spune că lumea trebuie să „acționeze cu forța necesară” pentru a rezolva problemele ecologice cu care se confruntă planeta. Ea nu crede că „planurile de recuperare verzi” pot rezolva problema schimbărilor climatice.

Lumea se află într-un punct de cotitură în ce privește problemele legate de climă și rasism. Nu putem să continuăm să ascundem aceste nedreptăți imense”, a mai spus ea.

Greta crede că singurul fel în care putem reduce emisiile de carbon la nivelul la care este necesar pentru a salva planeta este prin schimbări fundamentale în felul în care ne trăim viețile, începând cu țările dezvoltate. Ea nu crede, însă, că liderii politici sunt capabili să ia astfel de măsuri dure.

Cuvinte precum verde, sustenabil, prietenos cu mediul sau organic sunt astăzi atât de des și de greșit folosite încât au ajuns să fie golite de conținut și de înțeles. Ele pot însemna absolut orice, de la defrișări până la industriile cărnii, aviației sau mașinilor. Criza ecologică și cea climatică nu pot fi rezolvate în cadrul sistemelor politice și economice pe care le avem acum”, a completat Thunberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here