Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani, proiect finanţat prin PNRR

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani. Proiectul în valoare de 7,26 miliarde lei, inclusiv TVA, este finanţat prin PNRR şi este prevăzut în Master Planul de Transport General, informează News.ro.

„Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani! Proiectul in valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) este finanţat prin PNRR şi este prevăzut în Master Planul de Transport General. Din acest moment intră în linie dreaptă lansarea în licitaţie a contractului pentru construirea celor 82,44 de km ai celui de al doilea segment al Autostrăzii Moldova(A7)”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Acesta a mai spus că „parte a reţelei TEN T Centrală pe aliniamentul Giurgiu-Bucuresti-Ploieşti-Siret, autostrada Buzău-Focşani este formată din 4 loturi:

Lotul 1: (Buzău – Vadu Paşii) – 4,60 km
Lotul 2: (Vadu Paşii – Râmnicu Sărat) – 30,80 km
Lotul 3: (Râmnicu Sărat – Mândreşti Munteni) – 36, 10 km
Lotul 4: (Mândreşti Munteni – Focşani Nord) -10,94 km”.
Ministrul Transporturilor a adăugat că pe traseul autostrăzii Buzău – Focşani vor fi construite: – 6 noduri rutiere; – 23 de poduri pe autostradă; – 3 pasaje peste calea ferată; – 15 structuri peste autostradă; – Un Centru de Întreţinere şi Coordonare; – Un Centru de Informare şi Monitorizare; – 2 Parcări de scurtă durată; – 4 Spaţii de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here