Guvernul olandez îşi ridică veto-ul faţă de aderarea Bulgariei la Schengen. Austria, singura care se opune abuziv extinderii

Sursa foto: unian.net

Guvernul olandez a informat Parlamentul de la Haga că sprijină intrarea Bulgariei în Schengen, a anunţat vineri ambasadoarea Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Willemijn van Haaften. Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a subliniat că Olanda tocmai a anunţat că sprijină intrarea Bulgariei în Schengen, iar Austria a rămas singura ţară care „se opune abuziv” extinderii spaţiului Schengen. „E timpul să punem pe masă factura pentru despăgubirile de miliarde pe care ni le datorează deja! Neehamer, după cine te mai ascunzi acum?! Vine decontul şi banii de la Putin nu o să îţi ajungă. Lasă-ne în Schengen sau plăteşte pentru asta!”, a mai precizat eurodeputatul Renew Europe, potrivit News.ro.

Olanda tocmai a anunţat că sprijină intrarea Bulgariei în Schengen. Austria rămâne SINGURA care se opune abuziv extinderii Schengen. E timpul să punem pe masă factura pentru despăgubirile de miliarde pe care ni le datorează deja! E timpul să arătăm că nu îşi mai poate bate nimeni joc de noi! Neehamer, după cine te mai ascunzi acum?! Vine decontul şi banii de la Putin nu o să îţi ajungă. Lasă-ne în Schengen sau plăteşte pentru asta!”, a scris Vlad Gheorghe, vineri pe Facebook.

El a mai spus că „bulgarii au arătat clasă şi demnitate până acum”.

„Reprezentanţii noştri ar trebui să ia lecţii. Ei au fost nişte cârpe cu care au şters toţi pe jos”, a completat eurodeputatul Renew Europe.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a avut o întrevedere informală cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, cancelarul austriac Karl Nehammer şi premierul Bulgariei Nikolai Denkov la care subiectul principal al discuţiei a fost aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

„A fost o discuţie bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toţii să ne dăm seama că mai este mult de negociat până când ajungem la o concluzie”, a declarat şeful statului.

Iohannis a adăugat, chestionat dacă există o deschidere a Austriei privind ridicarea graniţelor aeriene pentru ţara noastră, cum a declarat premierul Marcel Ciolacu, până la finalul anului, că „mai este mult de negociat”.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, după ce a participat la lucrările obiectivului de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania – secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii, că speră să fie finalizate, în următoarele două zile, negocierile pentru aderarea la spaţiul Schengen, în primul pas, aerian şi naval, iar anul viitor, aderarea pe terestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here