Hans Klemm, pe post de ajutor de bucătar pentru soldații de la Kogălniceanu, de Ziua Recunoștinței

  sursa: U.S. Army photo by Pfc. Michael Ybarra

  Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a ajutat la servirea mesei de Ziua Recunoștinței pentru soldații americanii de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. La dineul din popota unității au participat și militarii români și canadieni staționați la baza de lângă Constanța.

  „Ne antrenăm împreună, luptăm împreună, ne bucurăm împreună. Ambasadorul Hans Klemm a ajutat ieri la servirea mesei speciale organizate de Ziua Recunoştinţei, la care au participat şi militari români şi canadieni de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu” a scris Ambasada SUA la București pe Facebook.

  sursa: U.S. Army photo by Pfc. Michael Ybarra
  sursa: U.S. Army photo by Pfc. Michael Ybarra

  Diplomatul a fost îmbrăcat corespunzător, cu halat și bonetă albe. După ce a terminat, a revenit la sacou și s-a așezat la masă cu ofițerii de rang superior.

  sursa: U.S. Army photo by Pfc. Michael Ybarra

  Hans Klemm este pe picior de plecare din România, deoarece succesorul lui, Adrian Zuckerman, a fost deja validat pentru postul de Ambasador al SUA la București.

  În această dimineață, el a făcut deja vizita de rămas-bun la MAE, fiind primit de ministrul Bogdan Aurescu.

  „Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părții române și a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la București și pentru implicarea personală substanțială și foarte eficientă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

  Cu această ocazie, a evocat caracterul excelent al interacțiunii politice la nivel înalt, fără precedent ca ritm și substanță în istoria relațiilor bilaterale, atins în urma întrevederilor Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu omologul american, Președintele Donald Trump, în iunie 2017 și august 2019, întâlniri care au contribuit decisiv la extinderea și adâncirea Parteneriatului Strategic. La rândul său, ambasadorul Klemm a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea excelentă și contribuția personală la consolidarea Parteneriatului Strategic și a evocat momente și realizări importante ale mandatului său, la care cei doi oficiali au conlucrat și contribuit.

  Evocând întâlnirea recentă avută cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în marja ministerialei NATO de la Bruxelles, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța extinderii prezenţei militare americane în România și a consolidării posturii NATO de apărare şi descurajare pe flancul estic, inclusiv în Marea Neagră. Oficialul român a evocat cele mai importante aspecte ale reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, având în vedere pregătirea reuniunii NATO a șefilor de state și guverne de la Londra, din 3-4 decembrie 2019.

  Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Hans Klemm au evocat pe scurt evoluțiile semnificative din ultima perioadă în dinamica dialogului bilateral, inclusiv consolidarea cooperării în domeniul nuclear civil și al asigurării securității rețelelor 5G, aspecte de importanță strategică pentru prosperitatea și securitatea comună a celor doi parteneri. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat și argumentat interesul legitim al României, unul dintre cei mai fermi și angajați parteneri ai Statelor Unite, de a accede în programul Visa Waiver, și a exprimat încrederea că trendul pozitiv, de reducere constantă a ratei de refuz a vizelor pe parcursul mandatului ambasadorului Klemm, va continua și în timpul succesorului acestuia.” a transmis MAE printr-un comunicat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here