A învins coronavirusul după ce își luase adio de la soție și copii. Pastilele-minune, „prescrise” de un prieten, promovate de președinte

Un bărbat din Florida, diagnosticat cu coronavirus, susține că a fost salvat de la moarte de un medicament anti-malarie, prezentat ca un posibil tratament tocmai de către președintele SUA, Donald Trump, relatează New York Post.

Rio Giardinieri (foto), un bărbat în vârstă de 52 de ani din Los Angeles, afirmă că s-a luptat cu dureri de spate, dureri de cap, tuse și oboseală oribile timp de cinci zile, după ce a fost infectat cu Covid-19, cel mai probabil la o conferință la care paricipase în New York.

Medicii de la Spitalul Regional Memorial, din sudul Floridei, l-au diagnosticat cu coronavirus și pneumonie și l-au plasat la terapie intensivă.

După mai bine de o săptămână, medicii i-au spus că nu mai pot face nimic iar, într-o vineri seara, Giardinieri și-a luat rămas bun de la soția sa și cei trei copii.

„Eram în punctul în care abia mai puteam vorbi, iar respirația devenise ceva foarte dificil”, a spus Giardinieri. „Chiar am crezut că sfârșitul meu este acolo.”

Apoi, un prieten i-a trimis un articol care apăruse recent despre hidroxiclorochină, un medicament cu prescripție medicală care a fost folosit pentru a trata malaria timp de zeci de ani, dar și boli auto-imune precum lupusul.

Pe plan internațional, studiile s-au dovedit a fi promițătoare, deși tratamentul nu a fost aprobat încă de către organismele abilitate.

Săptămâna trecută, Donald Trump a declarat că a cerut FDA să testeze rapid hidroxiclorochina și un medicament aferent, clorochina, ca tratament pentru COVID-19.

Giardinieri a spus că a contactat un medic de boli infecțioase pentru a discuta despre medicament. „Mi-a dat toate motivele pentru care probabil nu aș dori să încerc, deoarece nu există teste, nu a fost ceva aprobat. Dar am spus: Uite, nu știu dacă mai rezist până dimineață”.

„A fost de acord, iar 30 de minute mai târziu asistenta mi-a dat-o”. Aproximativ două ore mai târziu, a avut un alt episod în care nu mai putea respira.

El spune că i s-a administrat Benadryl și alte câteva medicamente și că atunci când s-a trezit, în jurul orei 04:45, a fost „ca și când nu i s-ar fi întâmplat nimic”. De atunci nu a mai avut febră sau dureri și a putut respira din nou. Giardinieri a mai declarat că medicii cred că episoadele trăite de el nu au fost o reacție la medicament, ci corpul său care a combătut virusul.

„Pentru mine, nu exista nicio îndoială că nu aș mai fi rezistat până dimineața. Deci mie medicamentul mi-a salvat viața”, consideră bărbatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here