Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat pe Facebook că a ajuns la un acord cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la reducerea prețului pe care Moldova îl plătește pentru gazele provenite din Rusia, informează agenția de presă TASS, conform Mediafax.

Am fost de acord, în principiu, și am realizat o coordonare a viitorilor pași în privința cooperării în domeniul gazelor, astfel încât pot anunța că tarifele pentru consumatorii finali nu vor crește. Cel mai devreme la 1 octombrie, prețul gazelor rusești pentru Moldova urmează să scadă”, a scris Dodon.

Acordul despre care a vorbit Dodon a fost discutat în cadrul întâlnirii de sâmbătă dintre cei doi lideri.

Contractul actual al Republicii Moldova cu gigantul rus Gazprom expiră anul acesta. Anterior, președintele moldovean a declarat că dorește să negocieze o reducere a tarifelor pentru gazele din Rusia. El a mai spus că Guvernul anterior a lăsat în urmă „o bombă energetică” ce ar putea duce la o creștere foarte mare a prețului gazelor pentru populație. De asemenea, el a mai adăugat că Republica Moldova este îngrijorată cu privire la faptul că aprovizionarea cu gaze via Ucraina ar putea fi întreruptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here