Imagini șocante de pe holurile Spitalului Judeţean Reşiţa: Bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar, în condiții mizere

Foto: Express de Banat

Mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut în spaţiul public, fiind vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş – Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt „condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular.

„Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt… ”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru Express de Banat.

Foto: Express de Banat

Dunca a adăugat că pozele din acest spital au apărut „cu iz electoral”. Alina Stancovici, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, vorbeşte despre imposibilitatea de a gestiona situaţia în spitalul pe care Ministerul Sănătăţii l-a considerat potrivit pentru a fi dedicat pacienţilor COVID-19.

Din acest motiv, în data de 20 septembrie, managerul a cerut construirea unui spital modular. 

Foto: Express de Banat

Una dintre imaginile șocante este cea a unui cadavru într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon. Managerul spune că este posibil ca fotografia să fi fost făcută înainte ca pacientul decedat să fie transferat la morgă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here