Impresarul Jean Luc Brunel, prietenul și asociatul lui Jeffrey Epstein, găsit mort în închisoare în Franța

Jean-Luc Brunel (76 ani), fost asociat al agenţiei Karin Models şi un apropiat al miliardarului american Jeffrey Epstein decedat în 2019, a fost găsit mort în noaptea de vineri spre sâmbătă în celula sa din închisoarea La Santé din Paris, informează Parchetul parizian citat de AFP.

Parchetul a confirmat că Brunel a fost găsit spânzurat şi că a fost deschisă o anchetă pentru a investiga împrejurările morţii acestuia.

Agentul de modă francez a fost la rândul lui acuzat de viol de mai multe foste top-modele, inclusiv de o olandeză în prezent în vârstă de 46 de ani.

Într-o primă procedură iniţiată în Statele Unite, încheiată în 2007, două femei l-au acuzat pe Jean-Luc Brunel că a jucat rolul de „furnizor” pentru Jeffrey Epstein, aducând în Statele Unite mai multe fete provenind din medii sociale modeste şi promiţându-le cariere de manechin.

Septuagenarul, fondatorul agenţiilor Karin Models şi MC2 Model Management, a fost arestat în decembrie 2020 pe aeroportul Charles-de-Gaulle în timp ce urma să ia un avion către Dakar. El a fost inculpat în Franţa pentru „violarea unei minore de peste 15 ani” şi „hărţuire sexuală”, potrivit Parchetului parizian.

La rândul său, Jeffrey Epstein a fost găsit mort pe 10 august 2019 în celula sa din New York. El fusese arestat şi inculpat în iulie 2019 pentru organizarea, între 2002 şi 2005, a unei reţele de fete tinere cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale nonconsensuale.

Scandalul orgiilor pe care Epstein le organiza pe insula sa privată din arhipelagul Virgin Islands a aruncat suspiciuni asupra vieţii multor personalităţi de talie internaţională, care erau în anturajul miliardarului, inclusiv prietena şi confidenta sa Ghislaine Maxwell (închisă în urma acuzărilor dintr-un alt dosar), fostul preşedinte american Bill Clinton, sau prinţul britanic Andrew, printre mulţi alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here