În Brașov, relaxarea a umflat bilanțul cazurilor de Covid cu 25%. Spitalele, pline ochi

Cu 45 de noi cazuri, înregistrate de sâmbătă până duminică, județul Brașov a trecut pe primul loc la numărul de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 24 de ore.
La nivel național, se situează pe al treilea loc, după Suceava și București, sfârșitul de săptămână aducând și depășirea pragului psihologic de 1.000 de bolnavi. Mai exact, 1.022 de persoane au fost infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei până luni; 56 de oameni au decedat.

Potrivit Monitorul Expres, un sfert dintre cazurile noi de la Brașov s-au înregistrat numai în ultimele două săptămâni, adică după relaxarea restricţiilor. În acest moment, cu aproape 400 de pacienți internați, toate spitale COVID din Brașov sunt pline ochi. Dacă numărul de îmbolnăviri va avea același ritm de creștere agresiv, DSP Brașov va fi obligat să găsească soluții pentru bolnavi în alte județe sau să activeze spitalele de campanie proiectate în săli de sport.

Experții citați de publicația locală consideră că această creştere accelerată a îmbolnăvirilor are legătură şi cu faptul că Brașovul a fost o destinaţie turistică preferată pentru oamenii care au vrut să se simtă în vacanță și să uite de regulile de protecţie.

Monitorul Expres mai arată că în județ există câteva focare, în zone defavorizate, precum comunitățile de romi din Zizin sau Săcele, ori căminele de bătrâni.

Potrivit datelor centralizate pe site-ul Covid19ro.ro, Botoșani și Neamț sunt două județe pe punctul de a depăși numărul de 1.000 de cazuri de infecții cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here