Imaginea zilei în lume: Un paznic care poartă o mască de protecţie hrăneşte o veveriţă, după restricţionarea intrărilor în parcuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus, în Sofia, Bulgaria, 22 martie 2020. Sursa foto: Twitter

În Bulgaria, populaţia trebuie să poarte în public măşti de protecţie, măsură menită să oprească răspândirea noului coronavirus, relatează luni agenția DPA, citată de Agerpres.

Ministrul bulgar al Sănătăţii Kiril Ananiev a declarat că măsurile se referă la locurile publice atât în interior cât şi în aer liber. Austria a introdus de asemenea luni reguli similare.

Ministrul nu a precizat ce tipuri de mască sunt obligatorii. Măştile de protecţie nu se găsesc în număr suficient în farmaciile din Bulgaria şi, dacă sunt disponibile, un client poate cumpăra până la cinci.

Guvernul celei mai sărace ţări din UE a decis de asemenea luni acordarea de sprijin financiar pentru companiile afectate de criza provocată de noul coronavirus.

Statul va plăti 60% din salariul unui angajat pentru a preveni concedierile. Comerţul cu amănuntul, transportul, sectorul hotelier şi restaurantele precum şi sectoarele cultural şi turistic pot beneficia de aceste măsuri.

Conform cifrelor oficiale, au fost înregistrate 359 de cazuri de Covid-19 în ţara balcanică, între care 8 decese. Totuşi, numărul celor infectaţi este considerat a fi mult mai mare.

Vârful epidemiei este aşteptat în preajma Paştelui ortodox, pe 19 aprilie. Biserica Ortodoxă din Bulgaria nu doreşte să închidă bisericile, da a ordonat dezinfectarea acestora.

Sfânta Împărtăşanie se va da numai credincioşilor pe care preotul îi cunoaşte personal, în timp ce botezurile şi nunţile vor avea loc numai în grupuri restrânse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here