În spitale bolnavii nevaccinați mor pe capete, la Cotroceni câțiva protestatari cer „OMS, afară din țară”

Sursa: captură video

Un protest cu câțiva zeci de participanți a început, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, înainte discuțiilor dintre șeful statului și principalii responsabili în lupta cu pandemia de Covid-19. Printre mesajele afișate se numără „Stop pașaportul verde”, „OMS, afară din țară!” și „Ieși afară, javră ordinară”.

Protestul vine în contextul în care România ar putea ajunge abia peste șapte luni să aibă 40% din populație vaccinată anti-COVID, iar pentru a vaccina 70% din populație i-ar trebui 31 de luni, dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Reprezentanții OMS au discutat, luni, cu autoritățile române pentru a vedea care este cauza eșecului campaniei de vaccinare.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marți, convocarea, pentru miercuri, a unei şedinţe cu toţi responsabilii pentru a decide măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor cu SARS-CoV-2.

Pornind de la bilanţul grav de marţi al pandemiei, Iohannis a afirmat că valul 4 este mai agresiv decât se prognoza, iar pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mişcat mult prea lent, a fost deficitară. ”Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă”, afirmă preşedintele.

Dacă tot îngropăm atât de mulți români, măcar să dezgropăm cauzele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here