Vladimir Putin a decis restaurarea Uniunii Sovietice până în 2024 și intenționează să anexeze Georgia, Armenia, Moldova, Belarus, partea principală a Ucrainei, cu excepția celei occidentale„, a declarat fostul guvernator al regiunii Odessa și fost președinte al Georgiei Mihail Saakashvili, relatează gruziaonline.

Acesta este planul lui. O parte a acestui plan în această etapă este de a forța aceste țări să-și declare neutralitatea și să-și slăbească liderii politici. Munții care vă aparțin acum nu vor mai separa cele două țări, acesta va fi un singur stat în care soldații lor se vor muta în liniște, oficialii lor vor veni să ne conducă. Le vom turna vin, ne vom distra, vom linge picioarele și vom deveni sclavi din nou. Acesta este planul lor, pe care Ivanishvili (Bidzina Ivanishvili, om de afaceri și politician n.r.) îl urmărește constant. Bătrânii politicieni nu înțeleg acest plan, dar numai voi, tinerii din Georgia, doar cei care s-au născut și au crescut sub independența Georgiei, vă puteți împotrivi acestui lucru”, a spus Saakashvili într-un mesaj video.

Potrivit acestuia, „Georgia va străluci cu siguranță”.

Potrivit Interfax , Saakashvili a dat asigurări că Moscova și Tbilisi negociază statutul neutru al Georgiei, astfel încât țara să nu adere la NATO și la UE. Politicianul nu a specificat sursa acestor informații. Nu au fost primite declarații oficiale în acest sens.

Administrația prezidențaială rusă a reacționat la aceste declarații precizând că ”nu există astfel de planuri”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a mai adăugat că Rusia nu negociază cu Georgia un statut de neutralitate al țării, potrivit Ria Novosti. 

În august, liderul de la Kremlin a refuzat să clarifice ce planuri are după terminarea mandatului de președinte. ”E prea devreme să vorbim de 2024. Suntem în 2019”,  a menționat Putin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here