Incendiul periculos de la un centru de colectare a deșeurilor din București

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj, relatează Agerpres.

Potrivit ISUBIF, au ars containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

La faţa locului au acţionat 13 autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior.

Potrivit ISUBIF, a fost nevoie de suplimentarea dispozitivului cu autospeciale-cisternă de mare capacitate, sursele de alimentare cu apă din zonă fiind limitate.
Octavian Berceanu: Extindem controalele la toate REMAT-urile
Prezent la locul incendiului, șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat că în acest centru sunt depozitate deşeuri periculoase, susţinând că vor fi extinse controalele la toate REMAT-urile din Capitală.

Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea. (…) Aerul este înecăcios, greu respirabil. Vântul îşi poate schimba direcţia în orice moment şi să meargă spre blocurile din proximitate. Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizaţie de funcţionare la doar doi metri de un bloc de locuinţe. Este inadmisibil”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu.

ANM: Norul de fum va persista câteva ore

Prognozele de la ANM nu sunt încurajatoare. Sunt șanse mici ca norul poluant să se împrăștie prea repede. În perioada imediat următoare nu va ploua, iar vântul va fi slab.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului București – sector 6 se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab, din direcție predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât și
în zonele limitrofe, cu o ușoară tendință de deplasare către est-nord-est”, informează Agenția Națională de Meteorologie într-un comunicat.

Prognoza este dată pentru intervalul 05.06.2021, ora 15:00 – 06.06.2021, ora 06:00.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a spus la Digi24 că locatarii din zonă sunt evacuați. Este vorba despre un bloc de nefamiliști, a precizat el.

El a spus că incendiul este sub control, dar că încă nu a fost stins.

De asemenea, autoritățile le-au recomandat oamenilor să țină geamurile închise, din cauza fumului degajat de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here