Începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Precizările lui Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, iar aceştia vor fi vaccinaţi în 214 de centre. Deocamdată, nu este cunoscută data când vor sosi dozele necesare pentru vaccinarea acestora, anunță News.ro.

“În privinţa pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, pot să vă spun că platformă de programare a fost deja optimizată, registrul electronic Naţional de vaccinare de asemenea este optimizat, noi am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe siteul agenţiei europene a medicamentului. am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 – 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a reamintit că este nevoie de acordul părinţilor pentru vaccinarea copiilor.

“Readuc aminte că este obligatoriu acordarea consimţământului informat de părinţi, respectiv de tutore legal, iar modalitatea de prezentare se va face fie cu programare în platformă, fie direct la centrul de vaccinare. Demararea procesului va începe atunci când vom avea doze disponibile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.
Deocamdată, nu este cunoscută data la care vor sosi vaccinurile pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here