Incredibila alegere care i-a adus moartea unei cunoscute anti-vacciniste din Cehia. Cu două zile înainte sărbătorise că a scăpat

Cântăreaţa cehă Hana Horka, membră a grupului folk Asonance şi opozantă a vaccinurilor anti-COVID-19, a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, după ce a contractat voluntar noul coronavirus în vederea obţinerii certificatului sanitar, a anunţat familia sa, citată de AFP, preluată de Agerpres.

Fiul cântăreţei, Jan Rek, a explicat luni pentru postul radiofonic iRozhlas.cz că mama lui a refuzat să se vaccineze şi s-a expus voluntar la COVID-19, o boală pe care el şi tatăl lui, amândoi vaccinaţi, contractaseră înainte de Crăciun.

„Ea a decis să trăiască normal alături de noi şi a preferat să contracteze mai degrabă boala decât să se vaccineze”, a precizat Jan Rek.

Cu două zile înaintea morţii sale, Hana Horka a publicat următorul mesaj pe reţelele de socializare: „Am supravieţuit… a fost ceva pitoresc. Aşa că de acum va fi teatru, saună, concert, saună… şi o excursie urgentă la mare”.

În Republica Cehă, dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii recente prin boală este necesară pentru a avea acces în toate spaţiile culturale şi sportive, precum şi în baruri şi restaurante.

Jan Rek i-a acuzat pe liderii locali ai mişcării antivacciniste că au convins-o pe mama lui să nu se vaccineze şi că au, din acest motiv, „mâinile pătate cu sânge”.

„Ştiu exact ceea ce i-a format acea părere (…) Sunt trist că i-a crezut mai mult pe nişte străini decât pe propria familie. Nu este vorba doar despre o dezinformare totală, ci şi despre păreri despre imunitatea naturală şi anticorpii creaţi prin contractarea bolii”, a adăugat fiul cântăreţei cehe.

Republica Cehă se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de COVID-19 şi a raportat luni peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Răpirile orchestrate de statul chinez. Raportul „Safeguard Defenders” privind operațiunile sub acoperire ale Chinei de extragere a disidenților de pe teritoriul străin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here