Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Iran, convocat de Teheran în urma unui tweet al consilierului prezidenţial Mihailo Podoliak

Teheranul l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Iran, în urma unor declaraţii ale consilierului prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak (foto) despre un atac cu drone care a vizat o instalaţie militară iraniană, anunţă luni diplomaţia iraniană, relatează AFP, citată de News.ro.

Teheranul a criticat faptul că Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a menţionat în acelaşi timp, într-un mesaj postat pe Twitter, atât un atac de sâmbătă seara al unui complex militar iranian în provincia Ispahan (centru), cât şi un incendiu într-o fabrică publică de ulei de motor, în nordul Iranului, fără ca între cele două să existe vreo legătură.

”O noapte explozivă în Iran – producţie de drone şi de rachete, rafinării de petrol”, a scris pe Twitter consilierul prezidenţial ucrainean.

”Ucraina v-a avertizat”, a adăugat el, iar ”logica războinică (…) îi face să plătească pe cei care sunt făptaşi sau complici”.

Ministerul iranian de Externe a catalogat drept ”ciudată şi părtinitoare” poziţia lui Podoliak şi a cerut o ”explicaţie oficială imediată a Guvernului ucrainean” cu privire la această declaraţie.

Kievul şi aliaţii săi din Occident acuză Iranul de furnizarea unor drone Rusiei, în Războiul rus din Ucraina, acuzaţii respinse aprig de către Teheran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here