Instanța: Mircea Beuran va fi despăgubit pentru că a fost demis după cazul femeii arse pe masa de operații

Mircea Beuran participa la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila', in Bucuresti, marti, 1 octombrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

Tribunalul București a decis, joi, că Spitalul Floreasca trebuie să-i plătească medicului Mircea Beuran salariile de care ar fi beneficiat timp de 5 luni ca șef al Secției de Chirurgie, perioada fiind calculată din momentul demiterii din funcție și până la expirarea de drept a mandatului.

Decizia poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile, potrivit minutei publicate pe portalul intanțelor.

În luna ianuarie, ministrul Sănătății Victor Costache l-a demis pe Mircea Beuran de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, după scandalul iscat în cazul unei paciente care a luat foc pe masa de operație, iar o anchetă administrativă a arătat că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Mircea Beuran a contestat demiterea sa la Tribunalul București, iar instanța a anulat decizia ministrului și a stabilit că Spitalul Floreasca trebuie să-i plătească medicului toate salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze din ianuarie, de când a fost demis, și până în iunie, când i-ar fi expirat contractul de muncă.

După moartea femeii care a luat foc pe masa de operație, polițiștii de la Omoruri au deschis un dosar de cercetare penală. Mircea Beuran a fost audiat, dar nu a primit nicio restricție.

La o lună după incidentul cu femeia arsă, Beuran a fost reclamat pentru o mită de 10.000 de euro. În urma perchezițiilor făcute de DNA la domiciliul său, medicul a fost reținut 24 de ore și apoi cercetat în arest la domiciliu, iar în aprilie a fost trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here