Viorica Dăncilă îl acuză pe Marcel Ciolacu că ”a pus umărul” la căderea guvernului PSD: M-a trădat la moțiune, el a dirijat planul

Viorica Dancila
Foro: George Calin/Inquam Photos

Fostul premier Viorica Dăncilă a dezvăluit joi că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au provocat căderea guvernului condus de ea și i-a acuzat că au făcut o înțelegere cu partidele de dreapta, punând umărul la învestirea guvernelor Orban 1 și 2.

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Oprișan, Dragoș Benea au avut un plan de a prelua partidul. Mi-au cerut demisia de la șefia PSD după ce a trecut moțiunea de cenzură”, a spus Viorica Dăncilă, la Antena3.

Dăncilă i-a acuzat pe Ciolacu și Stănescu că au avut o înțelegere cu partidele de dreapta și că au sprijinit învestirea guvernelor Orban 1 și 2. „Acești oameni, care au contribuit la căderea guvernului Dăncilă, au pus apoi umărul la numirea guvernului Orban 1, la numirea guvernului Orban 2. Nu suspectez un blat, dar poate peste o perioadă vor ieși niște lucruri la iveală”, a spus fostul premier.

Paul Stănescu a trădat din prima clipă. Imediat după arestarea lui Liviu Dragnea (luna mai 2019), Stănescu a venit la mine și a spus că trebuie să demisionez din funcția de premier. El voia să preia partidul. I-am explicat că nu pot face acest lucru, am o responsabilitate față de țară, aveam președinția rotativă a UE (…) Paul Stănescu mi-a spus că nu trebuia să candidez la alegerile prezidențiale, ca să intre Dan Barna în turul 2 și să câștige alegerile. Nu îmi explic de ce”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a explicat cum a fost trădată că la moțiune: ”Marcel Ciolacu a dirijat planul, alături de Alfred Simonis. Mai mulți parlamentari mi-au spus că Ciolacu i-a îndemnat să voteze moțiunea. Paul Stănescu i-a spus unui parlamentar din Olt că nu va mai fi pe liste, astfel încât să voteze pentru moțiunea de cenzură”.

Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu că vom avea minimum 241 de voturi şi moţiunea nu va trece. Cu o zi înainte, mi-a garantat cu acest tabel că moţiunea nu va trece. Am discutat cu liderul grupului PSD din Senat, mi-a garantat că nu există nicio fisură, că nu există nicio problemă legată de moţiune. În timpul moţiunii mi-am dat seama că am fost trădată din PSD, pe lângă Marcel Ciolacu a dirijat totul, alături de Alfred Simonis. Categoric da, au fost îndemnaţi să voteze moţiunea. Mai mulți dintre cei care au votat moțiunea au spus că au discutat cu Marcel Ciolacu. Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD”, a mai declarat Viorica Dăncilă, joi seară, la Antena 3.

Întrebată dacă regretă că l-a propus pe Marcel Ciolacu la șefia Camerei Deputaților, Dăncilă a spus: „Da, regret. L-am numit pe Marcel Ciolacu sperând că va avea o abordare foarte serioasă şi foarte corectă. M-am gândit că trebuue să aduc cât mai mult preşedinţi din teritoriu ca să luăm cele mai corecte decizii. Ceea ce s-a întâmplat a demonstrat că m-am încrezut în cine nu trebuia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here