Interdicție ridicată pentru o firmă care folosea muncă forțată. Produce 1 miliard de perechi de mănuși pe lună

SUA au ridicat interdicţia impusă unui producător malaezian de mănuşi medicale pe care îl acuzase că foloseşte muncă forţată, în contextul creşterii abrupte a cererii de echipamente de protecţie în lupta împotriva crizei coronavirusului, transmite miercuri Reuters, preluat de Agerpres.

Agenţia vamală şi de protecţie a frontierelor (CBP) a anunţat marţi că mănuşile de cauciuc de unică folosinţă produse de firma WRP Asia Pacific Sdn Bhd după data de 16 martie vor avea autorizaţie de intrare în toate porturile de pe teritoriul SUA.

Interdicţia instituită în septembrie faţă de WRP „a fost revocată pe baza informaţiilor recente obţinute de CPB şi care arată că această companie nu mai fabrică mănuşi de cauciuc în condiţii de muncă forţată”, arată agenţia americană într-un comunicat.

WRP are o capacitate de producţie de peste 11 miliarde de perechi de mănuşi pe an.

Malaezia este cel mai mare producător mondial de mănuşi medicale.

Acestea sunt extrem de căutate în contextul pandemiei actuale în care, potrivit bilanţului de marţi al agenţiei Reuters, peste 377.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi mai mult de 16.500 au decedat.

Statele Unite sunt cel mai mare consumator de mănuşi medicale pe cap de locuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here