Inundații catastrofale în Afganistan şi Pakistan. Cel puţin 137 de morţi

Sursa: X

Bilanţul deceselor provocate de furtuni în Afganistan şi Pakistan a crescut la cel puţin 137 în ultimele zile, precipitaţii abundente fiind aşteptate în continuare în unele zone, informează DPA, citată de Agerpres.ro.

Cel puţin 67 de persoane au murit în Pakistan, potrivit unei declaraţii făcute joi de autoritatea responsabilă cu gestionarea dezastrelor, pe fondul unor precipitaţii neobişnuit de abundente pentru această perioadă a anului.

Starea de urgenţă a fost declarată la Karachi, în sudul ţării. Infrastructura precară a metropolei face ca aceasta să fie deosebit de vulnerabilă la efectele furtunilor.

În Afganistan, circa 70 de persoane au murit şi 56 au fost rănite în urma unor ploi abundente şi a unor inundaţii la nivelul întregii ţări, iar 2.627 de case au fost avariate, a anunţat joi autoritatea responsabilă cu gestionarea dezastrelor.

În ultimele luni, în Afganistan ninsorile şi ploile abundente s-au soldat cu numeroşi morţi şi răniţi după o iarnă neobişnuit de blândă.

Fenomenele meteorologice extreme, cum ar fi inundaţiile şi seceta, sunt în creştere în Afganistan şi Pakistan din cauza schimbărilor climatice, potrivit meteorologilor.

Afectat de decenii de război şi conflict, Afganistanul are un număr limitat de opţiuni în ceea ce priveşte atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

Inundațiile catastrofale din Rusia trădează rateurile statului rus / După „standardele” locului, surprinzător nu este ce face Putin, ci ce așteaptă de la el rușii afectați direct

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here