Iohannis arată spre China: Producția strategică trebuie relocată în Europa, din țări care sunt foarte departe de noi din punct de vedere al percepției unui sistem democratic

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că România și statele membre UE trebuie să ia în calcul relocarea producției strategice. Șeful statului a arătat, în acest context, că au existat sincope în aprovizionarea cu echipamente, în debutul pandemiei de coronavirus.

  • Toate declarațiile din conferința de presă – AICI

Iohannis nu a invocat aici numele Chinei, însă a dat ca exemplu „țări care sunt foarte departe de noi, nu geografic, ci din punct de vedere al percepției unui sistem democratic”.

Declarațiile pe această temă, făcute de Klaus Iohannis:

  • Avem nevoie să readucem anumite producții în România, cum am discutat și la nivel european, și să încurajăm sectoare strategice să se relocheze în Europa.
  • La începutul acestei pandemii am fost puși în situația să cumpărăm echipamente din țări care sunt foarte departe de noi, nu geografic, ci din punct de vedere al percepției unui sistem democratic.
  • Nu cred că cineva găsește că e un lucru bun să nu avem pe ce pune mâna în momente de criză. Părerea mea e că va avea loc o regândire și o reașezare a lanțurilor de producție. Trebuie să avem grijă ca în UE să existe facilități de producție acolo unde se realizează producție strategică. Sunt convins că vor exista și antreprenori români care vor sesiza oportunitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here