Iohannis, declarații înaintea Summitului NATO: Suntem parte din cea mai puternică alianţă militară. Pot să spun cu mâna pe inimă că românii sunt în siguranţă

Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, inaintea participării la Summitul NATO de la Bruxelles, că în cadrul acestui Summit ”dorim să dovedim că suntem uniţi”. Şeful statului a mai spus că în cadrul reuniunii se discută despre ajutorul pentru Ucraina şi despre necesitatea consilidării securităţii pe Flancul estic.

În cadrul acestui Summit dorim să dovedim că suntem uniţi, a spus preşedintele.

Şeful statului a arătat că se va discuta şi despre securitatea pe Flancul Estic şi despre nevoia de consolidare a acestuia.

”Voi spune importanţa unităţii, a sprijinului pentru Ucraina, pentru refugiaţi şi voi invita aliaţii să participe cu ajutoare, în cadrul hub-ului organizat de ţara noastră”, a mai spus preşedintele.

”Niciun român nu trebuie să se teamă, suntem parte din cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată. Militarii noştri sunt bine pregătiţi, pot să spun cu mâna pe inimă că românii sunt în siguranţă”, a mai arătat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială.

Reuniunea este convocată în contextul agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi al creşterii semnificative a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii regionale, europene şi euroatlantice. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă va fi prezent la această reuniune, alături de şeful statului, Summit la care va participa şi preşedintele SUA Joe Biden, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Cenzura de care e nevoie pentru a sufoca războiul lui Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here