Iohannis, poziţie diametral opusă faţă de cea a lui Orban, în chestiunea premierului

  Foto: INQUAM/George Călin

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine. „Aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a mai spus şeful statului, transmite News.ro.

  „Eu cred că aşa cum este acuma e foarte bine, fiindcă aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat marţi dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier să fie şi presedintele PNL.
  Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut că „cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”.
  Afirmaţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă, ca replică la explicaţia unui senator liberal care a argumentat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.
  Şeful statului a avut marţi o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, organizată de Preşedinţia portugheză la Consiliul Uniunii Europene.

  3 COMENTARII

  1. Asa ar fi argumentat si daca plusereul ar fi fost in fata PNLului?Eu cred ca daca barney ar fi castigat parlamentarele in fata liberalilor,presedintele nu ar fi zis nici passs in fata deciziilor lor,dar sigur,ca sa ascunda esecul sau major in sustinerea liberalilor in alegeri,face pe independentul in fata lui Orban…asa cum judecatoarele sale de la ccr fac acum pe independentele in cazul revocarilor lui weberova si a pesedistilor din fruntea tvr si radio!!Auzi ,unanimitate fata de niste sinecuri comuniste,avocatul de partid si slugile pesedeului puse de parlamentarii lor cand aveau majoritate,imediat dupa castigarea alegerilor in 2016!!!

   • Si ce esec lamentabil….facand propaganda non stop anti pesede,presedintele a facut mult rau ,caci si antireclama e tot reclama ,iar la romani ,cand le bagi cu de-a sila in cap lozinci,indiferent ce culoare politica au,are efect contrar,dupa 70 ani de dictatura in care au fost bombardati cu lozinci serbede incontinuu,24 ore din 24!

  2. Mai Fritz, stai în banca ta,esti președintele țării ce treaba ai tu cu alegerile unor lideri de partid!!..citeste constituția româniei…vorba lui Bolojan „..vedeți–vă de treabă, nu va amestecați în lupta celor doi ca iese cu buburuze „…sau voie verde drum de fier, te așteaptă un transf..
   Mai bine ne-ai spune de ce morții ma-sii apar acum morții de pe timpul lui urban??.
   Avea dreptate voiculescu,..nu va e rusine nenorociților…trebuia arestat urban pentru fals și uz de fals în acte publice…
   Asta asteptam de la tine, daca ai sânge în instalații…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here