Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele Klaus Iohannis a catalogat situația de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde o pacientă a murit după ce a fost arsă pe masa de operație, drept „un eveniment catasrofal, trist, inadmisibil”. Despre protestul anunțat de mai mulți medici față de demiterea chirurgului Mircea Beuran, șeful statului a spus că este „o atitudine regretabilă și ciudată”.


Întrebat despre incidentul de la Spitalul Floreasca și cum apreciază reacția Ministerului Sănătății și a medicilor care au sărit în apărarea dr. Mircea Beuran, Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că, „în primul rând, este un eveniment catastrofal, trist și inadmisibil”.


El a spus că, în opinia sa, Ministerul Sănătății a reacționat „prompt și ferm” în acest caz.
Am auzit de acea scrisoare a medicilor. O atitudine regretabilă și ciudată si sper că se datorează unei atitudini de moment care a trecut„, a afirmat Iohannis despre comunicatul celor peste 20 de medici de la Floreasca ce au amenințat cu declanșarea grevei, ca protest față de demiterea lui Beuran.


De asemenea, întrebat în ce măsură este posibilă o reformă a sistemului medical, Iohannis a răspuns: „Se vede cu atât mai mult că este nev de o reformă profundă și în acest domeniu și reforma se va produce”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here