Iohannis le cere românilor din diaspora să nu vină acasă, de Paște: Să înțelegem gravitatea situației

Foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, un apel la românii din diaspora, pe fondul evoluției pandemiei de coronavirus și a apropierii Paștelui.

Șeful statului le-a cerut acestora „să nu vină în acest an acasă, de Sărbători”, în condițiile în care răspândirea infecțiilor prezintă o rată ridicată pe continent. În plus, a arătat Iohannis, venirea în România pentru a petrece Paștele este lipsită de sens și date fiind măsurile la recomandarea „celor mai buni specialiști”. E vorba de carantina de 14 zile în care sunt obligați să intre toți cei care vin dintr-o țară cu peste 500 de cazuri.

Situația din Europa este deja foarte complicată, din perspectiva circulației rutiere, a mai amintit șeful statului.

„E foarte important să înțelegem cu toții gravitatea situației”, a mai punctat Klaus Iohannis.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora.
  • Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători.
  • În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat.
  • Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?.
  • Transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători, nu se poate.
  • Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here