Ipoteză-șoc: O grupare clandestină anti-Putin pe fi ucis-o pe fiica lui Dughin

Ilya Ponomarev, fost membru al Dumei a Rusiei, care a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin, susține că partizanii ruși s-ar afla în spatele unei atentatului cu bombă în urma căruia a murit fiica lui Dughin, unul dintre aliații politici apropiați ai lui Vladimir Putin, scrie The Guardian.

Vorbind la Kiev, Ilya Ponomarev susține că bomba care a ucis-o pe fiica „ghidului spiritual” al lui Vladimir Putin duminică a fost opera grupării clandestine Armata Națională Republicană, despre care a susținut că este un grup care lucrează în interiorul Rusiei pentru a răsturna regimul lui Putin.

The Guardian nu a verificat autenticitatea afirmațiilor lui Ponomarev. Oficialii ruși au dat vina pe Ucraina pentru atac, o afirmație pe care Kievul o neagă cu fermitate.

Această acțiune, ca și multe alte acțiuni partizane desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană (NRA)”, a spus Ponomarev la February Morning, un canal TV de opoziție în limba rusă pe care l-a lansat la Kiev la începutul acestui an.

El a adăugat: „Un eveniment important a avut loc aseară lângă Moscova. Acest atac deschide o nouă pagină a rezistenței ruse la putinism. Nouă, dar nu și ultima.”

Ponomarev a spus că partizanii din Rusia sunt gata să conducă alte atacuri similare împotriva unor ținte importante legate de Kremlin, inclusiv oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate ale Rusiei.

Fostul deputat a citit ceea ce se pretindea a fi un manifest al ANR: „Îl declarăm pe președintele Putin uzurpator al puterii și criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la moarte sigură și fără sens.

Sărăcia și sicrie pentru unii, palate pentru alții – esența politicii sale. Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se răzvrătească împotriva tiranilor. Putin va fi detronat și distrus de noi!

Ponomarev și-a confirmat comentariile într-un mesaj trimis prin sms. Membru de stânga al parlamentului Rusiei, el a fost singurul deputat care a votat în 2014 împotriva anexării Crimeei.

Kremlinul i-a interzis, când se afla într-o călătorie în SUA, să intre din nou în propria sa țară. A devenit cetățean ucrainean în 2019. În martie 2022, după invadarea Ucrainei, a lansat February Morning și Rozpartisan, un canal Telegram care oferă știri despre acțiunile anti-război din orașele rusești.

Cearta lui Ponomarev cu Putin este binecunoscută. Afirmația lui că există o mișcare subterană indigenă activă care încearcă să asasineze susținători proeminenți ai războiului din interiorul Rusiei ar marca, dacă este adevărată, o escaladare dramatică. Este probabil să înfurie – dacă nu neapărat să convingă – Kremlinul, comentează The Guardian.

Presupusul manifest a declarat că guvernul rus și administrațiile regionale sunt „complicii” lui Putin.

Cei care nu își renunță la putere vor fi distruși de noi”, se spunea.

Alte ținte includ oameni de afaceri corupți, casele și proprietățile celor care nu reușesc să condamne Kremlinul și războiul său și „angajații structurilor de putere”. Încărcăturile militare și oamenii care profită de pe urma acestora vor fi, de asemenea, distruși, se spune.

În declarație se promite că ANR nu va viza civilii. Totodată,  Daria Dugina este descrisă drept o țintă legitimă și „tovarășă fidelă” a tatălui ei, care a susținut genocidul în Ucraina. „Ea a fost o voce care cere violență și crimă” în zonele ocupate de ruși din Ucraina, se afirmă în manifest.

Jurnaliștii ruși proeminenți au cerut Kremlinului să răspundă țintind oficialii guvernamentali de la Kiev. „Centre de decizie!! Centre de decizie!!!”, a scris Margarita Simonyan, redactorul-șef al postului de televiziune RT, finanțat de stat, republicând un apel la bombardarea sediului agenției de informații SBU ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here