Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că nu este de acord cu încheierea slujbei de Înviere la 2 dimineaţa, aşa cum cer autorităţile. Înaltul prelat consideră această restricţie un atac la adresa sufletului creştin.

„Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12 noaptea dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face (…)

Am văzut că preşedintele Iohannis a avut o atitudine mai blândă, mai îngăduitoare…

Acest atac la adresa sufletului nostru creştin nu trebuie să se producă. Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

El a fost întrebat dacă se va conforma restricţiei de a încheia slujba în noaptea de Înviere la ora 2 dimineaţa.

„Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? (…) Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul nu e inferior trupului…Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort. Vă rog să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere”, a cerut Teodosie.

El şi-a exprimat speranţa că autorităţile vor renunţa la restricţionarea programului ceremoniilor religioase în noaptea Învierii.

„Eu nădăjduiesc că vom birui. Vom face rugăciuni. Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele… Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!”, a adăugat el la Antena 3, potrivit Newsweek.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here