ÎPS Teofan: Există multă agitaţie în sufletele noastre, în lume şi între noi. Dumnezeu ne cheamă azi să găsim izvoare de bucurie în viaţa noastră

Sursa: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a afirmat sâmbătă în predica sa de Bobotează că nu sunt multe motive de bucurie dacă privim în jurul nostru, fiind multă agitaţie în lume, dar că Biserica ne ajută să nu cădem în deznădejde, relatează News.ro.

„La început de an Biserica aşează în faţa noastră realitatea cea sfântă care de fapt ne ţine în viaţă şi anume să nu cădem în deznădejde şi să luptăm a fi cuprinşi de bucurie. Privind în noi şi lângă noi vedem că nu sunt motive de bucurie. E război în Ţara Sfântă şi în Ucraina. Există multă agitaţie în sufletele noastre, în lume şi între noi. Am zice că e mai multă tristeţe decât bucurie. Dumnezeu ne cheamă azi să găsim izvoare de bucurie în viaţa noastră”, a spus ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Peste 1.500 de persoane au asistat sâmbătă la slujba de Bobotează desfăşurată în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
Mitropolia a pregătit pentru acest moment zece butoaie a câte 1.000 de litri de apă sfinţită. Agheasma Mare a fost oferită credincioşilor de aproximativ 40 de voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here