Iranul asigură Hamas de sprijin deplin

Sursa: washingtoninstitute.org

Iranul a promis mişcării palestiniene Hamas sprijinul său în lupta împotriva Israelului în conflictul din Gaza, informează duminică dpa, preluată de Agerpres.

„Într-o conversaţie telefonică, sâmbătă, cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, comandantul brigăzii al-Quds a Gardienilor Revoluţiei, generalul iranian Esmail Qa’ani, a asigurat Hamas de sprijinul său deplin, a informat presa de stat iraniană.

La rândul său, Haniyeh a mulţumit Iranului pentru sprijin şi, potrivit canalului de ştiri al-Alam, a spus că lupta împotriva Israelului nu este doar a Hamas, ci a întregii lumi islamice.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, este clasificată drept organizaţie teroristă de către UE, dar şi de alte state.

Anterior, ministrul iranian de externe a anulat din scurt o vizită în Austria, planificată pentru sâmbătă, după ce guvernul austriac a arborat steagul israelian pe clădirile sale.

Subiectul principal al reuniunii ar fi fost negocierile în curs la Viena pentru reînvierea acordului nuclear internaţional din 2015 cu Iranul.

Iranul consideră Israelul său drept principalul său inamic şi sprijină grupările de rezistenţă anti-israeliene, inclusiv Hamas şi Jihadul Islamic în Gaza, precum şi miliţia Hezbollah din sudul Libanului.

În această săptămână, întreaga conducere iraniană a „condamnat cu tărie crimele brutale şi crude ale Israelului” împotriva palestinienilor.

Cu toate acestea, Iranul păstrează un profil scăzut în această cea mai recentă escaladare a violenţelor israeliano-palestiniene.

Un motiv al acestei reţineri, potrivit observatorilor, ar fi tocmai negocierile nucleare, pe care Teheran nu vrea să le pună în pericol. Chestiunea principală vizează ridicarea sancţiunilor americane care, în ultimii doi ani, au afectat Iranul serios din punct de vedere economic.

1 COMENTARIU

  1. Unde-i ambasadorul jidanilor in Romania să ne tragă de urechi că vezi doamne încă mai amintim de mareșal ??.. i-a mai du-te dracului ,voi ce faceți ba nenorociților cu populația pașnică din Palestina??..ați ucis copii nevinovați, ați ucis femei ,famili întregi …era sărbătoare de ramadan… criminalilor…!!..O să aibă grijă Dumnezeu de voi …!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here