Iranului i se cere „cooperare deplină și la timp”

Sursa: Facebook

Iranul trebuie să coopereze pe deplin cu inspectorii internaţionali, le-a spus duminică, la Teheran, înaltelor oficialităţi iraniene directorul general interimar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Cornel Feruţă, transmite dpa, preluată de Agerpres.

„Directorul general în exerciţiu (Cornel) Feruţă a subliniat că aceste interacţiuni presupun cooperarea deplină şi la timp a Iranului”, se menţionează într-un comunicat de presă dat publicităţii de AIEA, cu sediul la Viena, fără să precizeze cum anume a lipsit o astfel de cooperare, notează dpa.

În întâlniri cu ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif, cu şeful agenţiei iraniene pe probleme nucleare Ali Akbar Salehi şi cu alte înalte oficialităţi, Feruţă a fost informat despre recentele eforturi anunţate de Iran de a intensifica dezvoltarea şi cercetarea în privinţa îmbogăţirii uraniului.

Directorul general interimar al AIEA s-a declarat dispus „să menţină cooperarea cu Iranul într-un mod imparţial” în pofida nerespectării de către Teheran a prevederilor acordului nuclear din 2015, relatează EFE, preluată de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here