Italia | Partidul Democrat de centru-stânga îşi recunoaşte înfrângerea în alegeri: Aceasta este o seară tristă pentru ţară!

Sursa: Facebook

Partidul Democrat (PD), principala grupare de centru-stânga din Italia, şi-a recunoscut luni dimineaţă înfrângerea în alegerile naţionale şi a declarat că va fi cea mai mare forţă de opoziţie în următorul parlament, anunţă Reuters, citată de News.ro.

„Aceasta este o seară tristă pentru ţară”, a declarat Debora Serracchiani, un important deputat PD, în primul comentariu oficial al partidului cu privire la rezultat. Dreapta are majoritatea în parlament, dar nu şi în ţară. Rezultatele provizorii au arătat că o alianţă de dreapta condusă de partidul Fraţii Italiei al Giorgiei Meloni a obţinut aproximativ 43% din voturi şi era pe cale să obţină o majoritate clară în Parlament. O alianţă de dreapta, condusă de partidul Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni, pare că va obţine majoritatea în viitorul parlament, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne duminică, după încheierea scrutinului pentru alegerile naţionale din Italia. Un sondaj la ieşirea de la urne pentru televiziunea de stat RAI a declarat că blocul de partide conservatoare, care include şi Liga lui Matteo Salvini şi partidul Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, a obţinut între 41 şi 45%, suficient pentru a garanta controlul ambelor camere ale parlamentului.

Italia | Giorgia Meloni, după victoria în alegeri: Nu vă vom trăda încrederea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here