Johnson & Johnson, acord de 700 de milioane de dolari în investigaţia privind pudra de talc. Firma și-a indus în eroare consumatorii, făcându-i să creadă că produsele cancerigene pe care le-a vândut sunt sigure

Sursa foto: captură video

Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari pentru a soluţiona o investigaţie a 42 de state din SUA şi Washington, D.C. privind comercializarea pudrei pentru copii şi a altor produse care conţineau talc, transmite Reuters, citată de News.ro.

Acordul rezolvă acuzaţiile conform cărora Johnson & Johnson a indus în eroare consumatorii, făcându-i să creadă că produsele cu talc, pe care le-a vândut timp de mai bine de un secol înainte de a întrerupe vânzările, sunt sigure, chiar dacă ştia că sunt legate de cazuri de cancer.

J&J a încetat să vândă pudră pentru copii pe bază de talc la nivel global anul trecut, trecând la amidonul de porumb ca ingredient principal. A spus că produsele sale cu talc sunt sigure şi nu conţin azbest care cauzează cancer.

Acordul nu rezolvă miile de procese individuale privind produsele cu talc sau un proces colectiv care acuză compania din New Brunswick, New Jersey, că a ascuns în mod fraudulos adevărul acţionarilor despre produsele sale cu talc.

A fost promulgată legea privind prevenirea infecțiilor din spitale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here