Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a explicat miercuri că incidența COVID-19 (numărul de infectări la mia de locuitori) a crescut pentru că se testează foarte mult, cam 1.000 de teste pe zi, la o populație de 370.000 de locuitori.

Alba înregistrează, miercuri, o rată de 3,26, după ce în ultimele 24 de ore au fost depistate 170 de cazuri noi. Cu acest coeficient a depășit Capitala, care are 3,25.

Incidența a crescut în ultimele zile pentru că se testează foarte mult în județ. La o populație de 370.000 de locuitori avem un total de 94.000 de teste. Se testează pe trei aparate PCR, pe două testează DSP Alba și pe unul Spitalul Județean de Urgență. Media zilnică a testelor este de 1.000 de teste pe zi incluzând și weekendurile. Se testează foarte mult și atunci se descoperă și asimptomaticii. Partea bună este că reușesc medicii epidemiologi să izoleze focarele”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

Potrivit acestuia, au fost testați toți angajații și toți beneficiarii din centrele pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și din centrele rezidențiale unde sunt persoane cu probleme neuro-psihice, acolo unde au fost cazuri.

Nicolae Albu a mai spus că în județul Alba nu există, în prezent, localități în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here