Kamala Harris, prima femeie afro-americană propusă pentru funcția de vicepreședinte de către candidatul democrat Joe Biden

Joe Biden a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din SUA alături de Kamala Harris, prima femeie afro-americană propusă pentru funcția de vicepreședinte, anunță CNN.

”Am marea onoare să anunț că am ales-o pe Kamala Harris – o luptătoare neînfricată – drept partenera mea în alegeri”, a scris Biden pe Twitter.

După un început de campanie remarcabil, senatoarea democrată de 55 de ani, care dorea să devină prima preşedintă de culoare a SUA, a abandonat cursa la începutul lunii decembrie, din lipsă de fonduri pentru a continua.

Joe Biden, câştigător în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat, alegeri marcate de o diversitate fără precedent, a promis săptămâna trecută, că va alege o femeie pentru funcţia de vicepreşedinte, alături de care va lupta în campania electorală pentru prezidenţiale împotriva lui Donald Trump. Dacă Biden va ieşi învingător în scrutinul din 3 noiembrie, aceasta ar putea deveni prima femeie vice-preşedinte al SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here