Foto: INQUAM/Raul Ștef

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că șeful statului nu arată ca un președinte echidistant, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. El a declarat, joi, pentru Mediafax, că România nu are în momentul de față un executiv și un președinte care să gestioneze criza sanitară și economică.

Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că a citit „așa-zisa declarație a așa-zisului președinte” și a constatat că acesta are idei extrem de puține și extrem de fixe.

De fiecare dată aflăm de la președinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât președintele, cât și Guvernul caută vinovați și responsabili. Nu are nici curajul și nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării”, a mai spus Kelemen.

Acesta susține că nu este surprins de declarațiile lui Klaus Iohannis referitoare la opoziție și la UDMR.

Parcă noi umblăm în geantă și în buzunar cu viruși și încercăm să găsim oameni ca să-i infectăm. Iar președintele, singur, în liniște, undeva ascuns, se luptă cu opoziția parlamentară. Nu pot să îl înțeleg. Să dai vina după 5-6 luni de guvernare pe opoziție, să nu ai altă idee decât autonomia Ținutului Secuiesc, arată că nu este capabil să gestioneze un dosar din temele importante ale României”, a conchis Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis a acuzat, joi, PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină şi izolare.

„Această situaţie nu a convenit PSD. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate controlează majorităţi în Parlament, PSD cu UDMR – să nu uităm recenta fază când a încercat să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. PSD a acţionat acolo unde are încă putere, în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o. Cu un cinism inimaginabil au tras de timp ca să nu apară noua legislaţie. După ce i-am criticat, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, eu nu caut vinovaţi. Îi cunosc şi îi arăt cu degetul”, a mai spus şeful statului.

2 COMENTARII

  1. Eu incep sa cred ca voi udmeristi sunteti groparii PSD. Cu atata pretenie intre HUDMR si PSD cred ca voi veti castiga la voi in cele 2 judete romanesti din sudul Transilvaniei , iar PSD se va alege cu un preten loial , asa de loial cum sunteti fata de Romania , si astfel creatia franceza din anii 90 , va putea ajuta PSDul sa se autoingroape .
    Ca Iohanis are idei putine si fixe , asta cred ca este o gluma buna pentru comunitate , dar domnule Humor mata sfidezi matematica prin nr de doleante si legi promovate , care au o singura rezultanta Otonomia , iar ca consecinta directa curatarea celor 2 sau trei judete de tot ce a ce nu raspunde intr-o limba unica europeana (import stepe mongole ) la chemarea adversarilor lui Avram Iancu . Mai lasatine cu stiinta asta de politica duplicitara si suptul limbi printre dinti , la toate sarbatorile nationale . Neamtul incepe sa va arate ce a ce sunteti si reprezentati , iar pe PSD ii indemn sa se dezica de sculele acestea magiare , cu care se incearca segregarea linvistica si teritoriala . Asta doar daca PSDul mai vrea sa candideze pentru parlamentul Romaniei . Dar daca PSDul candideaza pentru parlamentul maghiar , ii urez succesuri si traditionalul salut romanesc ,, Pe aici nu se mai trece ” .

  2. Ce să aștepți de la udmr sunt rămași în ideile neocomuniste și prieteni cu iliberalul V.Orban al Ungariei, mână în mână cu psdiștii noștri duceau și poate mai duc România de râpă, să sperăm că nu vor trece pragul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here