Klaus Iohannis a însoţit Guvernul Orban la Palatul Victoria, unde a avut loc prima şedinţă a noului Executiv

„Vă doresc mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt. Eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În acest sens, vă doresc numai bine tuturor”, a precizat Iohannis. Viorica Dăncilă a plecat din Palatul Victoria și a susținut o declarație de presă din sediul central al PSD, informează Digi24. 

Ludovic Orban a afirmat că preşedintele Iohannis va fi oricând binevenit la şedinţele de guvern.

Șeful statului a fost așteptat de Ludovic Orban pe treptele de la Palatul Victoria.

Domnule președinte mulțumim că ne-ați însoțit la această primă reuniune informală a Guvernului. Vă invit să ne adresați câteva cuvinte și oricând considerați că există temeiuri serioase să participați la ședințele de Guvern vă așteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă invităm și la următoarea ședință de Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, Klaus Iohannis a transmis noului premier și miniștrilor că deși vor avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic și de succes”.

Mulțumesc domnule prim-ministru. În primul rând, mulțumesc pentru invitația de a vă însoți la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit domnule prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, să vă urez mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic și de succes. În acest sens vă doresc numai bine tuturor”, a afirmat Klaus Iohannis.

Ulterior, Klaus Iohannis s-a ridicat şi a fost condus de Ludovic Orban în afara Palatului Victoria.

Este pentru a treia oară când președintele participă la o ședință de guvern, fie ea și informală, însă astăzi are loc într-un alt context. Șeful statului a participat pentru prima oară la ședința Guvernului Grindeanu, în 18 ianuarie 2017, când exista temerea privind emiterea unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere. Următoarea ședință a avut loc în 20 decembrie 2018, la o ședință a Guvernului Dăncilă, iar temerile erau aceleași: adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here