Mesajul SUA nu îl vizează doar pe Dragnea

Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Departamentul de Stat al SUA a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Două comentarii: nu pare deloc o coincidență că anunțul secretarului de stat american vine în ziua în care la București se află ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland. Sonland a detonat, joi, o adevărată bombă prin următoarea declarație: 

”Faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiției (Ana Birchall -n.m.) – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației – să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație în în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.”

Țineți minte acest element! ”O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație în în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.” O să mai auzim de el.

Prin această declarație, Sonland a transmis că răspunsul Statelor Unite la Ordonanțele lui Dragnea și Tăriceanu, ale PSD și ALDE, ale șerpăriei subterane care visează la liberare, va consta în legi și ordonanțe care să facă posibil exact opusul a ceea ce își doresc ei. Inclusiv relansarea luptei anticorupție. Nu e de mirare că, aproape instantaneu, purtătorii de cuvânt ai penalilor au început să se vaite că după ce s-au luptat atâta vreme să scape de MCV-ul european, acum se vor trezi cu un MCV american. Unul care va avea în spate contribuția masivă a SUA la apărarea României.

De ce se implică, din nou, Statele Unite? O spune răspicat Sonland: ”Este foarte greu să creezi un mediu investițional în orice țară unde cei care își riscă banii nu știu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba mâine, după ce ți-ai riscat banii.” Simplu și clar.

De ce nu este o coincidență că anunțul privind interdicția pusă familiei Dragnea de a mai intra în SUA vine în aceeași zi cu declarațiile lui Sonland? Din mai multe motive.

Unul dintre ele este că, se pare, demiterea lui Birchall de la Justiție este văzută de americani ca opera directă a lui Dragnea. A cerut asta din pușcărie, iar Dăncilă s-a executat de frică, deși știa că i se face praf bruma de relație pe care a încropit-o cu Washingtonul.

Dar nu este singurul. Deși spunea în gura mare că este cel mai fidel aliat pe care SUA îl are în România (și culmea, mulți dintre proștii de care se înconjurase chiar îl credeau), în realitate a fost șeful comandoului care a primit misiunea de a sabota toate proiectele strategice româno-americane. Începând cu programul de achiziții militare și cu exploatarea gazelor din Marea Neagră. Nu e de mirare că americanii, deși au tăcut și au înghițit multă vreme, nu au ratat ocazia de a-și exprima, până la urmă, opinia despre tot ce a făcut fostul lider PSD în ultimii trei ani.

Veți spune că ultima grijă a lui Dragnea este interdicția de a mai intra în SUA, când lui îi pasă mai mult de cum intră și mai ales cum iese din curtea închisorii, unde cică ar trebui să se relaxeze. Aveți dreptate. Însă, doar parțial.

Afectată cu adevărat de această măsură este fiica lui Dragnea, care a fost practic expulzată din SUA având în vedere că ea locuia acolo în momentul în care administrația americană a luat această decizie.

Alexandra Dragnea studia de mai mulți ani actoria la o facultate din Statele Unite și locuia acolo împreună cu iubitul ei, Alexandru Maţaev, fost concurent în emisiunea “X Factor”.

Însă, mesajul transmis de SUA prin interdicția aplicată lui Dragnea și copiiilor săi, nu îi vizează doar pe ei. Atât interdicția cât și anunțul privind foaia de parcurs pentru justiția românească la care a contribuit procurorul general american sunt adresate tuturor celor care au pariat pe Dragnea și pe Tăriceanu pentru distrugerea statului de drept, a justiției și scoaterea României din parteneriatele strategice cu Occidentul. Adică sunt adresate și păpușarilor, nu doar marionetelor!

Și ca să nu se amăgească din nou că declarațiile emisarilor Washingtonului vor rămâne fără urmări, redau un o frază cheie rostită joi de ambasadorul Sondland: ”vizita mea vine ca urmare a întâlnirii de la Washington dintre președintele Trump și președintele Iohannis.” O întâlnire despre care Sondland a scris pe Twitter, la vremea respectivă: ”O întâlnire productivă între președintele Statelor Unite și bunul meu prieten Klaus Iohannis.”

1 COMENTARIU

  1. Am mai declarat SI in alte ziare / reviste: Rugam Departamentul de Stat al SUA sa extinda lista celor din Romania, care sunt indezirabili cu valorile Occidentului, cu valorile americane in special. Sunt toti produs al comunismului romanesc care a fost cel mai fanatic intre toate fostele state comuniste. Luati Transilvania (Cluj, Alba-Iulia, Targu Mures, Oradea, Zalau…o mizerie de tip sovietic, Satu-Mare, Arad, Brasov, chiar Sibiu, Hunedoara SI Banatul). In aceste orase toti marii fostii pcr-isti de rang inalt, completati de securitate comunista, continua sa manipuleze populatia. Sunt cu totii impotriva americanilor, a NATO, a tot ce vine din Vest. Ei nu vor recunoaste. Sunt experti in minciuna. NU poti avea incredere in ei. Joaca in fiecare secunda dublu-standard. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here