Klaus Iohannis, apel către clasa politică: De acum avem un obiectiv foarte precis, construirea României post-pandemice

Sursa: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, iar ce acum avem un obiectiv foarte precis, construirea României post-pandemice.

„De acum înainte avem un obiectiv foarte precis: construirea României post-pandemice. Asta nu înseamnă nici pe departe revenirea la starea de dinainte, ci tocmai un progres semnificativ spre o nouă etapă. România post-pandemică este ţara în care în sfârşit se investeşte masiv în infrastructură,se dezvoltă reţeaua de spitale şi se creează centre medicale integrate în zonele rurale şi urbane vulnerabile. România post-pandemică este ţara cu şcoli sigure şi dotate modern, cu laboratoare funcţionale”, a subliniat preşedintele.

Investițiile nu pot funcționa fără reforme, a explicat Klaus Iohannis, arătând că România are la dispoziție circa 80 de miliarde de euro.

„Sumele sunt relevante doar dacă se materializează cu adevărat în investiții și reforme. Aceste fonduri pot produce schimbări fundamentale în viața românilor. Este o șansă uriașă pe care nu avem voie să o irosim”, a spus președintele.

Acesta a declarat că bucuria finalizării PNRR este doar „o bucurie de etapă”, adevărata provocare fiind implementarea celor prevăzute în Plan.

„Putem construi proiectul unei generații care să însemne schimbarea profundă a României. De reușita PNRR depinde cum va arăta viitorul țării noastre. Abordările politicianiste nu fac decât să șubrezească șansele de reușită. Acum e momentul ca toate partidele să dea dovadă de solidaritate și responsabilitate. Fac un apel la guvernanți să continue demersurile inclusiv cele de comunicare astfel încât să fie foarte clare procedurile de accedere la fonduri. Fac un apel către primari ca imediat după aprobarea planului să înceapă să identifice acele proiecte care se încadrează. Este nevoie de mobilizarea tuturor instituțiilor statului”, a arătat Klaus Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. Cine are placerea de a calatori prin tara vede cu ochiul liber tot ceea ce a inceput a se construi .Timp de 31 de ani Romania a fost lassata in bezna . Nu tu autostrazi , nu tu cai ferate , nu tu spitale noi , nu tu schimbari la nivel adminstrativ ce tin de regionalizare , de eliminarea primariilor ce au ramas doar cu numele , nu tu interventie in digitalizarea aparatului de stat , nu tu rentabilizare a intreprinderilor neperformante .Toul a fost parte a consumului banului public ce a fost si inca mai este oferit doar unora dintre cetatenii tarii .Oare putem crede ca suntem orbi cu totii ? Oare nu putem observa libertatea de exprimare , bunastarea ce creste continuu , posibilitatile de a acumula bunuri nerestrictionat , accesul la tehnologia de virf , forta data de apartenta la UE si NATO, o lume fara razboaie in Europa ,noua formula ce tine de controlul cheltuirii banilor ,impactul ce il va avea Parchetul European asupra evazionistilor si asupra modalitatilor de cheltuire a sumelor oferite de UE , liberatatea de miscare absoluta a capitalului si a oamenilor , cuplarea la mai toate sistemele de producere, stocare , transport si vinzare a marfurilor , fapt ce aduce atita abundenta in fata cetatenilor .Oare nu putem accepta binefacerile globalizarii si binefacerile oferite de noua revolutie industriala ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here