Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu Isaac Herzog, noul preşedinte al Israelului

Sursa: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Statului Israel, Isaac Herzog, la iniţiativa părţii israeliene, a informat Administraţia Prezidenţială.

Convorbirea se înscrie în dinamica „foarte bună” a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, inclusiv în contextul recentei vizite a fostului preşedinte israelian Reuven Rivlin în România, la începutul lunii iunie, reflectând „soliditatea” relaţiei bilaterale, cu caracter strategic, precum şi faptul că Statul Israel rămâne cel mai important partener al ţării noastre în Orientul Mijlociu.

Discuţia a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Totodată, în cadrul discuţiilor a fost reliefată relaţia apropiată de prietenie dintre cele două state şi popoare, în context fiind apreciată, în mod deosebit, contribuţia comunităţii de origine română din Israel la progresul societăţii israeliene.

La rândul său, preşedintele Statului Israel a exprimat satisfacţie faţă de nivelul „foarte bun” al relaţiilor bilaterale, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes comun.

Președintele Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a transmis apreciere pentru rolul comunităţii de origine română în societatea israeliană. Totodată, și-a exprimat aprecierea față de angajamentul constant al ţării noastre pentru combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here