Klaus Iohannis, discuții cu Ylva Johansson: Suntem recunoscători pentru sprijinul Comisiei Europene, inclusiv în privinţa aderării la Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis şi comisarul european pentru Afaceri Interne Ylva Johansson au avut, luni, o întâlnire la Bucureşti, pentru a discuta despre situaţia de la graniţa cu Ucraina. „Suntem recunoscători pentru sprijinul Comisiei Europene, inclusiv în privinţa aderării la Schengen”, a afirmat Iohannis, după întrevedere. „L-am asigurat de sprijinul deplin al Uniunii Europene”, a declarat, la rândul său, Ylva Johansson, informează News.ro.

Klaus Iohannis a afirmat, într-un mesaj pe Twitter, că s-a întâlnit cu comisarul european Ylva Johansson pentru a discuta situaţia de la graniţa româno-ucraineană şi coordonarea cu Comisia Europeană şi între autorităţi şi voluntari pentru a-i primi pe refugiaţi în România.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul Comisiei Europene, inclusiv în privinţa aderării la Schengen”, a scris Iohannis.

La rândul său, comisarul Ylva Johansson a arătat, tot pe Twitter, că a avut cu preşedintele Klaus Iohannis o întâlnire sobră, dar „înălţătoare”.

„Sobră din cauza gravităţii situaţiei, dar înălţătoare datorită determinării românilor de a-i face faţă şi de a ajuta poporul ucrainean. L-am asigurat de sprijinul deplin al Uniunii Europene”, a afirmat Johansson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here