Lavrov, ministrul Fake News: Occidentul e Hitler, Napoleon și „soluția finală”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite au reunit o coaliţie de ţări europene pentru a rezolva „chestiunea rusă” în acelaşi mod în care Adolf Hitler a căutat o „soluţie finală” pentru eradicarea evreilor din Europa, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Lavrov a pus conflictul din Ucraina pe seama unui „război hibrid” al SUA împotriva Rusiei şi a spus că Washingtonul foloseşte aceeaşi tactică ca Napoleon şi naziştii în încercarea de a subjuga Europa pentru a distruge Rusia.

Folosindu-se de Ucraina ca de un intermediar (proxy), „ei duc un război împotriva ţării noastre cu aceeaşi sarcină: «soluţia finală» pentru problema rusă”, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un lung discurs susţinut miercuri dimineaţă.

„La fel cum Hitler a vrut o «soluţie finală» pentru chestiunea evreiască, acum, dacă îi citiţi pe politicienii occidentali, ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a insistat Serghei Lavrov.

„Soluţia finală” a fost proiectul Holocaustului lui Hitler, care a dus la uciderea sistematică a 6 milioane de evrei, precum şi a membrilor altor minorităţi.

Serghei Lavrov a provocat indignare la nivel internaţional şi anul trecut, în mai, când, invocându-l în mod similar pe Hitler, a spus că liderul nazist avea „sânge evreiesc”, ceea ce a atras proteste furioase din partea Israelului.

Pe de altă parte, Lavrov a exclus miercuri orice posibilitate de discuţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, şi a declarat că Rusia ar fi gata să răspundă la propunerile venite din partea Occidentului cu privire la Ucraina, dar că nu vede nicio propunere serioasă, relatează The Guardian.

„Rusia este țara mea. Cred că întunericul va dispărea”. Scrisoarea Alexei Navalnîi la împlinirea a doi ani de când Putin l-a aruncat după gratii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here